Események

Nyári Egyetem

  1. ICWiP2013 Debate Summer Academy nyári egyetem és tréning 2013. június 28. – július 7.
  2. ICWIP Debate Summer Academy 2014 júl. 16-26  

Photos:  Facebook: Pecs Debate Academy

JELENTKEZZ!

ICWiP2013 Debate Summer Academy nyári egyetem és tréning

2013. június 28. – július 7.

Felhívás a PTE nemzetközi tanulmányok és politológia szakos hallgatói számára

Az ICWiP2013 Debate Summer Academy lehetőséget kínál a nemzetközi folyamatok iránt érdeklődő hallgatóknak, hogy betekintést nyerjenek a globális világ egyre fontosabbá váló eszközének, a kulturális diplomáciának alkalmazási területeibe, illetve aktívan részt vehessenek a társadalomtudományokban is oly fontos vitakészség elsajátításában. Az angol nyelven zajló nyári egyetem 2013-ban e témát jelölte meg központi kérdésként:

ICWiP Debate Summer Academy – “Culture and Diplomacy in Our Global World”

Az ICWiP Nemzetközi Tanulmányok Nyári Egyetem 2011 óta hivatalosan is a PTE Bölcsészettutományi Kar nyári egyetemeként működik. A megszerezhető okleveleket a felelős bíráló bizottság előre megszabott követelményrendszer teljesítése után állítja ki.

A nyári egyetemi program a következő kurzusokat tartalmazza: Debate Skills I-II-III. (Level: Novice) felkészítő kurzussorozat, előadások, BPD (brit parlamenti vita) debate tréningek, workshop munkák, kulturális intézetek és nagykövetségek prezentációi, egynapos tanulmányút. A foglalkozásokat nemzetközileg elismert debate trénerek vezetik, a felkészítő programsorozatot pedig a „final debate” zárja, amelyet brit parlamenti vitaformátumban szervezünk meg, amelyet a trénerek moderálnak. A Debate Summer Academy kurzussorozat kezdő szintű vitafelkészítő nyári program!

A PTE BTK – azon belül kiemelten a Politikai Tanulmányok Tanszék és a „Borderless Europe” Jean Monnet Centre of Excellence központ – és a SIEN Alapítvány együttműködésével megszervezésre kerülő ICWiP Debate Summer Academy 12 ösztöndíjat kínál a nemzetközi tanulmányok és a politológia szakos BA, MA, PhD hallgatóinak! Az ösztöndíj ingyenes részvételt, tíznapos szállást és teljes ellátást, továbbá a megfelelően teljesítőknek kreditpontokat tartalmaz.

A jelentkezéshez a következő feltételeket kell teljesíteni:

  • jelentkezési lap kitöltése
  • 5 oldalas esszé beadása egy választott ország kulturális diplomáciájának eszközeiről
  • motivációs levél
  • jogviszony-igazolás
  • az utolsó két lezárt félév kreditigazolása felüntetve az átlagot (első éves politológia és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóknak egy félévnyi kreditigazolás)
  • angol nyelvi igazolás (minimum középfokú C nyelvvizsga / tanszéki meghallgatás igazolás/ nyelviskola által kiállított igazolás / angol nyelvi érettségi)

Tanszéki ad hoc bizottság bírálja a pályázatokat, melyeknek eredményéről a pályázati határidő lejárta után legkésőbb 30 nappal emailben kiértesítik a jelentkezőket. Az ad hoc bizottság tagjai: Dr. Kákai László tanszékvezető, Dr. Tarrósy István a nyári egyetem programigazgatója, Dr. Schmidt Andrea egyetemi adjunktus, Dr. Tuka Ágnes a Jean Monnet Kiválósági Központ vezetője, Deák Máté külügyi osztályvezető, Szalai Mónika a nyári egyetem operatív főszervezője.

Jelentkezési határidő:   2013. május 6.

Jelentkezés leadásának helye:

PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék Titkársága,
Pécs, Ifjúság útja 6.
7624

Kérdéseivel kapcsolatban kérem, keresse Szalai Mónikát az szalai@icwip.hu email címen, vagy  nézze meg a honlapunkat: www.icwip.hu

Jelentkezési lap